نماد سایت آشپزی ایرانی

چرا زولبیا تو روغن وا میره ؟ (2 نکته ساده)

چرا زولبیا تو روغن وا میره ؟ (2 نکته ساده)

چرا زولبیا تو روغن وا می‌رود؟

زولبیا یکی از شیرینی‌های محبوب ایرانی است که در اکثر مناطق کشور در دوره‌های مختلف سال خورده می‌شود. این شیرینی معمولاً در ماه مبارک رمضان و همچنین در ماه‌های محرم و صفر تهیه می‌شود. در برخی مناطق ایران، این شیرینی با نام‌های مختلفی مانند “زولو”، “زلابیا” یا “زلوبیا” هم شناخته می‌شود. مواد اصلی این شیرینی شامل نشاسته و ماست است. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام پخت این شیرینی در روغن وا می‌رود. علتش چیست؟ و چطور می‌توان آن را رفع کرد؟

 

روش تهیه زولبیا خانگی

مواد لازم

نشاسته گل 1 لیوان

ماست 1 لیوان

آرد سفید 1 قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری

زعفران دم‌کرده 1 قاشق چایخوری

 

مراحل طبخ:

  1. ابتدا نشاسته گل و ماست پرچرب ترش شده را با هم خوب مخلوط کنید تا تکه‌های نشاسته در ماست حل شوند.
  2. یک قاشق آرد سفید را با بیکینگ پودر در مخلوط ماست و نشاسته بریزید و خوب هم بزنید.
  3. در این مرحله زعفران دم‌کرده را با مواد در ظرف اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شوند.
  4. مایه زولبیا آماده است. روی آن را با سلفون یا پارچه بپوشانید و برای 1 ساعت در فضای اتاق قرار دهید تا عمل تخمیر به درستی انجام شود.
  5. بعد از مدت مقرر، مواد را در قیف بریزید.
  6. روغن را داغ کنید. برای تست دمای روغن، می‌توانید کمی از مواد شیرینی را در روغن بریزید. اگر سریع پف می‌دهد و روی روغن شناور می‌ماند، یعنی روغن آماده است.
  7. مواد را به صورت دایره‌هایی یا در قالب درون روغن بریزید و منتظر بمانید تا طلایی شوند.
  8. زولبیا را در شربت آماده غوطه ور کرده و پس از چند دقیقه بیرون آورید و روی صافی قرار دهید تا اضافات آن خشک شوند. مزه‌ی خوش!

علت وا شدن در روغن

دمای روغن بسیار مهم است. اگر بیش از حد داغ باشد، زولبیا در روغن وا می‌شود. اگر مایه شل باشد و قوام کافی را نداشته باشد، منجر به وا شدن شیرینی در روغن می‌شود. سرعت دادن شکل به زولبیا باعث جلوگیری از وا شدن آن در روغن می‌شود.

سایت آشپزی رضیم

آپارات

نمناک

چی شی

خروج از نسخه موبایل