چرا آش رشته سفت می شود؟ (2 نکته ساده)

چرا آش رشته سفت می شود؟

آش رشته یک غذای سنتی و پرطرفدار در ایران است. این آش در مناسبت‌های مذهبی مانند ماه رمضان و محرم بعنوان نذری تهیه می‌شود. تهیه آش نکات خاصی دارد که اگر رعایت نشوند ممکن است آش نهایی سفت، شور و بدمزه شود. در این مقاله قصد داریم دلایلی که باعث سفت شدن آش می‌شود و راه‌های پیشگیری از سفت شدن آن را بررسی کنیم. پس اگر می‌خواهید یک آش بی‌نقص پخته و لذت برد، با ما همراه شوید. همراه سایت آموزش آشپزی رضیم باشید.

علت سفت شدن آش رشته

عامل اصلی که باعث سفت شدن آش رشته می‌شود، انتخاب و کیفیت رشته است. این موضوع را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

  1. مقدار رشته اضافه شده به آش: اگر مقدار رشته بیش از حد باشد و با سایر مواد غذایی همخوانی نداشته باشد، آش سفت خواهد شد. برای مثال، برای هر کیلو سبزی آش، نصف تا یک بسته رشته را به آش اضافه کنید که مقدار دقیق به نوع و کیفیت رشته بستگی دارد.
  2. نوع رشته: نوع و کیفیت رشته تأثیر زیادی بر طعم و کیفیت نهایی آش رشته دارد. اگر پس از اضافه کردن رشته به آش، زیاد پف می‌کند و باعث سفت شدن آش می‌شود، یک پیمانه آرد را با دو لیوان آب جوش رقیق کرده و به آش اضافه کنید تا رقیق شود و سفتی آن از بین برود.
  3. حجم قابلمه یا دیگ: اگر قابلمه شما به اندازه کافی بزرگ نباشد و فضای کافی برای حرکت رشته‌ها نداشته باشد، رشته‌ها باهم متصل می‌شوند و باعث سفت شدن آش می‌شوند. بنابراین در انتخاب قابلمه دقت لازم را داشته باشید.
  4. اضافه کردن رشته در آخرین مرحله: حتماً باید رشته را پس از پختن حبوبات و سبزیجات به آش اضافه کنید. اگر رشته را زودتر از زمان مقرر اضافه کنید، باعث سفت شدن و خمیری شدن آش رشته می‌شود.

نکته پایانی

حتماً حبوبات را جداگانه یکبار پخته و سپس به آش اضافه کنید. با این حال، از آنجا که حبوبات از پخت زیاد پف می‌کنند و له می‌شوند، باعث سفت شدن آش نهایی شما می‌شوند.

اگر با رعایت این نکات همچنان آش رشته شما سفت است، باید کمی آب جوش به آش اضافه کنید.

منبع : سایت آشپزی رضیم