چرا آش دوغ ترش میشه؟ ( 2 نکته ساده)
چرا آش دوغ ترش میشود؟
آش دوغ یک غذای محلی شهرهای اردبیل و سرعین است. طعم خوشمزهای دارد و راههای خاصی برای طبخ آن وجود دارد که اگر رعایت نشود، ممکن است خیلی ترش شود و به راحتی قابل مصرف نباشد. در ادامه، دستور پخت آش دوغ و علت ترش شدن آن را به شما توضیح میدهیم. همراه سایت آشپزی رضیم باشید.
مواد لازم و روش تهیه
- ۲۵۰ گرم نخود
- ۷۰۰ گرم سبزیجات مختلف مانند تره، جعفری، شوید
- یک پیمانه برنج
- ۲ لیتر دوغ
- ۳ حبه سیر
- یک عدد پیاز بزرگ خلالی
- نمک و فلفل به میزان لازم
- ۲ قاشق غذاخوری نعنا داغ
برای ۴ نفر. نخود را از شب قبل خیس کرده و آب آن را تعویض میکنیم تا نفخ آن بهطور کامل حذف شود. برنج را هم دو ساعت قبل از پخت با آب گرم خیس میکنیم. سپس نخود را همراه با آب در قابلمه روی حرارت ملایم میگذاریم تا نرم شود. برنج و سیر سرخ شده را اضافه کرده، تا زمانی که برنج آماده شود. سبزیجات را هم اضافه کرده و بعد از 45 دقیقه میتوانیم غذا را به مواد مایعی که از دوغ، ادویه و نعنا داغ تهیه شده اضافه کرده و میگذاریم جا بیافتد. بعد از 15 دقیقه، میتوانیم آن را با نعنا داغ و سیر خرد شده سرو کنیم.
علت ترش شدن آش دوغ
اصلیترین عاملی که باعث ترش شدن زیاد آش دوغ میشود، استفاده از دوغ بسیار ترش است. باید در انتخاب دوغ دقت کنید تا مطمئن شوید که ترشی آن به حد معمول نیز نرسد. اگر آش ترش شد، بهتر است یک پیاله ماست شیرین به آن اضافه کنید تا ترشی آن کمتر و متعادل شود.