برای تلخی خورش چه باید کرد؟ (قیمه، مرغ،بادمجان، سبزی)
چطور میتوانید تلخی خورشت را برطرف کنید؟
تلخی خورشت ممکن است از دلایل مختلفی نظیر میزان مواد مورد استفاده یا روش پخت غذا ناشی شود. در این مقاله به روشهای برطرف کردن تلخی خورشت ها و مواد اولیه آنها پرداختهایم. برای مشاهده تمام دستورپخت خورشتها به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
۱_برای خورشت سبزی اگر تلخ شد، ممکن است به دلیل اضافه کردن مقدار زیاد ترخون و یا نگهداشتن سبزی ها به درستی باشد. برای رفع این تلخی میتوانید مقداری گشنیز اضافه کنید زیرا گشنیز شیرین است و تلخی را کم میکند.
۲_در صورتی که خورشت قیمه تلخ شد، احتمالاً به دلیل اضافه نمودن زودرس لیمو عمانی یا تعداد بیش از حد هسته لیمو میباشد. برای رفع این مشکل، هسته های لیمو را جدا کرده و در پایان پخت خورشت اضافه کنید یا از لیمو عمانی بدون هسته و آسیاب شده استفاده کرده و نوعی نمک در آخر پخت اضافه نمایید. برای رفع تلخی خورشت قیمه میتوانید سیب زمینی را اضافه کنید یا زعفران دمکشیده و کمی شکر به خورشت اضافه نمایید.
۳_اگر خورشت فسنجان تلخ شد، ممکن است به دلیل استفاده از گردو مناسب نباشد. برای رفع تلخی خورشت فسنجان، میتوانید سیب قرمز، هویج یا کدو را به مدت کوتاهی در قابلمه بریزید تا تلخی کم شود و سپس آنها را خارج کنید.
۴_در صورتی که خورشت بادمجان تلخ شد، ممکن است بادمجانهای استفاده شده دارای عیوب باشند. در زمان خرید، سعی کنید بادمجانهایی بدون تخم و تمام باشند. در صورت تلخی بعد از پخت، میتوانید با افزودن موادی نظیر رب گوجهفرنگی، نمک یا آبغوره تلخی را کم کنید.
۵_گاهی اوقات تلخ شدن خورشت به دلیل زیاد سرخ شدن پیاز یا استفاده از مقدار زیاد زردچوبه و آبلیمو میباشد. برای رفع این مشکل میتوانید به خورشت آب لیمو یا رب اضافه کنید تا تلخی کم شود. برای رفع تلخی ناشی از زرچوبه زیاد یا ناکیفیت، مقدار مواد اولیه را افزایش دهید یا از هویج استفاده نمایید.