چه موقع برنج را آبکش کنیم؟ (5 نکته مهم)

چطور برنج را صفا کنیم؟

در ایران، برنج را معمولا به دو روش اصلی، یعنی کته و آبکش پخت می‌کنند. برای ظاهری زیبا و بدون هیچ دغدغه‌ای، برای مهمانی‌ها و مجالس از روش آبکش استفاده می‌شود. در ادامه، ترفندهایی برای پخت برنج آبکش را بررسی خواهیم کرد. برای مشاهده تمام دستورهای پخت چلوها، می‌توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

۱_ برای تشخیص زمان مناسب برای آبکش کردن برنج، می‌توانید چند دانه برنج را در هنگام جوشاندن برداشته و با دست یا دندان فشار دهید. اگر لایه‌ی رویی نرم بود و مغز برنج کمی سفت باشد، برنج آماده آبکشی است.

۲_ میزان زمان خیساندن برنج قبل از پخت برای آبکشی برنج تأثیرگذار است. برنجی که ۴ ساعت خیسانده شده باشد، معمولا نیازمند ۱۰ دقیقه جوشاندن است، اما برنجی که نیم ساعت قبل از آبکشی خیس شده باشد، باید بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آبکشی شود.

۳_ برنج ایرانی و محلی نیاز کمتری به زمان جوشاندن دارند نسبت به برنج‌های خارجی. بنابراین، برنج ایرانی نیازمند زودتر آبکشی است. همچنین، برنج‌های خارجی خشک‌تر و سفت‌تر هستند و برای جوشیدن نیازمند زمان بیشتری هستند. معمولا، برنج ایرانی که از قبل خیسانده شده است، باید بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه آبکشی شود و برنج خارجی نیازمند ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آبکشی است.

۴_ توجه کنید که برنج کهنه و تازه نیازمند روش‌های متفاوتی برای آبکشی هستند. برنج تازه دارای رطوبت بیشتری است و اگر زیاد جوش کند و دیر آبکشی شود، زود خراب می‌شود.

۵_ نکته دیگری که می‌تواند به شما کمک کند که بفهمید برنج آماده آبکشی است، تغییرات قد و اندازه برنج و برخی تغییرات ظاهری دیگر اعم از برنج به روی آب آمدن است. وقتی برنج شما آماده آبکش شدن و دم دادن باشد.

منبع : سایت آشپزی رضیم