چرا نون خامه ای ترک می خوره؟ (2 نکته ساده)
چرا نون خامه ای ترک میخورد؟
اگر علاقهمند به پخت شیرینیجات هستید، ممکن است تا به حال دلتان برای پختن نون خامهای، به ویژه در ایام نوروز، تا آسمان رفته باشد. ممکن است شنیده باشید که نون خامهای پس از پختن ترک میخورد. اما به چه دلیل این اتفاق میافتد؟
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ترک خوردن نون خامهای میشود. در کل، عدم رعایت نسبت مناسب مواد، مدت زمان و دمای پخت، باعث میشود شیرینی به شکل دلخواه شما پخته نشود. اما ترک خوردن نون خامهای ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.
چگونه میتوانیم جلوی ترک خوردن نون خامهای را بگیریم و یک شیرینی خامهای سالم و بیعیب تهیه کنیم؟ در ادامه به شما میگوییم. هر شیرینی دارای یک دستور پخت خاص است که رعایت آن بسیار اهمیت دارد. اگر با وجود همه اینها، نون خامهای شما همچنان ترک میخورد، بسیار احتمال دارد که موارد زیر را دقیق رعایت نکرده باشید.
سوراخ کردن ته نون خامهای فوراً پس از خروج از فر، میتواند از ترک خوردن آن جلوگیری کند.
عامل مهمی در ترک خوردن نون خامهای، عدم ترکیب مواد خمیر با یکدیگر به خوبی است. خمیر نون خامهای باید یکنواخت باشد. اگر مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب نشوند، احتمال ترک خوردن خمیر پس از پختن بسیار زیاد است. چسبندگی خمیر باعث میشود مواد به خوبی به یکدیگر چسبیده و پس از پختن ترک نخورند. البته، تکهتکه بودن خمیر در آغاز کار طبیعی است، اما بایستی آن را به اندازه کافی مخلوط کنید تا یکنواخت شود.
دلیل دوم ترک خوردن نون خامهای، وجود سوراخ در ته نون است. این نیز یکی از اسرار پخت نون خامهای است.
فشار بخار ناشی از گرما برای پختن نون خامهای میتواند باعث ترک خوردن نون خامهای شود. اگر میخواهید جلوی ترک خوردن نون خامهای را بگیرید، بهتر است پس از خروج از فر، سریع به ته شیرینی سوراخ کنید. این کار باعث خروج سریع بخار شیرینی و جلوگیری از ترک خوردن نون خامهای میشود.