چرا مسقطی شل میشه؟ (2 نکته ساده)
چرا مسقطی شل میشود؟
یکی از سوالات پرتکرار در هنگام پختن مسقطی این است: چرا مسقطی شل میشود؟ هر کسی که این دسر خوشمزه را دوست دارد، میداند که ارزش اصلی این خوراکی ایرانی، سفت بودن آن است. بنابراین، برای تهیه صحیح مسقطی، باید از آنجا شروع کنیم که آن سفت و روشن باشد. چندین عامل میتوانند باعث شل شدن مسقطی شوند، اما یکی از مهمترینها مدت زمانی است که ترکیب روی حرارت قرار میگیرد.
به طور کلی، اگر مسقطی را خیلی زود جوش بدهید و سپس به مدت کوتاهی آن را از حرارت بردارید، آن شل میشود. شل شدن مسقطی و عدم غلیظ شدن و جمع شدن آن، باعث میشود آب به سرعت پخش شود و دسر خراب شود. بنابراین، هیچ وقت بیصبرانه آن را پخته نکنید. البته عوامل دیگری نیز میتوانند باعث شل شدن مسقطی شوند. بنابراین، اگر میخواهید بدانید چرا مسقطی شل میشود، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
آیا میدانید چرا مسقطی شل میشود؟
- برای آماده کردن یک مسقطی لذیذ و سفت، باید صبر زیادی داشته باشید. به همین دلیل، عدم صبر و بیحوصلگی سرآشپز، یکی از دلایل اصلی شل شدن مسقطی است.
- برای داشتن یک مسقطی سفت و کشدار و جلوگیری از شل شدن آن، باید حدودا 3 تا 4 ساعت آن را روی حرارت قرار دهید. هر چه زمان بیشتر حرارت دادن مسقطی باشد، از شل شدن آن جلوگیری میشود.
- باید به یاد داشته باشید که مسقطی را زیادی حرارت ندهید، زیرا حرارت بیش از حد، میتواند منجر به ترک خوردگی مسقطی پس از خنک شدن شود.
- روش بهتر برای تشخیص آنکه مسقطی قوام دارد و سفت شده است، این است که با یک قاشق روی آن ضربه بزنید. اگر قاشق جایش روی مسقطی باقی بماند، یعنی مسقطی سفت شده است و باید آن را از روی حرارت بردارید. این روش به شما کمک میکند تا مسقطی شل نشود.
- حجم نشاسته یکی از عواملی است که میتواند باعث شل شدن مسقطی شود. بنابراین، باید دقت کنید که حجم این ماده به میزان توصیه شده، کم یا زیاد نباشد.