چرا روی کیک اسفنجی ترک میخورد ( 2 نکته ساده)
چرا روی کیک اسفنجی ترک میخورد
کیک اسفنجی یکی از محبوبترین کیکهاست. حتی اگر به آشپزی علاقهای نداشته باشید، ممکنه اسم این کیک رو شنیده باشید. پس چرا این کیک انقدر محبوبه؟ یکی از دلایلش اینه که بافت سبک و یکدستی داره. وقتی میخواین کیک رو بخورید یا بخواهید کیک رو تزئین کنید، مطمئنا میخواین کیک خوشمزه و با کیفیتی داشته باشه. اما گاهی وقتا ممکنه در هنگام پخت یا بعد از پخت مشکلی پیش بیاد که باعث تغییر طعم یا شکل کیک بشه. یکی از مشکلات رایجی که ممکنه در کیک پیش بیاد، ترک خوردن سطح کیکه. حالا دلایل این ترک خوردن رو بررسی میکنیم. همراه سایت آشپزی رضیم باشید.
دمای فر
یکی از دلایل اصلی ترک خوردن سطح کیک اسفنجی، دمای نامناسب فره. اگر دمای فر زیاد باشه، کیک زودتر پخته میشه و خشک میشه. این باعث میشه که ترکهایی روی سطح کیک ایجاد بشه.
اگر هم دمای فر مناسب باشه و باز هم سطح کیک ترک بخوره، دلیلش ممکنه این باشه که کیک روی طبقات بالای فر قرار گرفته باشه. وقتی که کیک نزدیک بالای فر قرار داده بشه، به دلیل دمای بالا، سطح کیک خشک میشه و ترک میخوره.
متناسب نبودن مواد اولیه کیک اسفنجی نسبت به یکدیگر
وقتی یکی از مواد اولیه کیک اسفنجی بیشتر یا کمتر از حد معمول به مواد دیگه اضافه بشه، ممکنه مشکلی پیش بیاد. در پخت کیک، تعادل بین مواد اولیه خیلی مهمه و اگر تعادل وجود نداشته باشه، مشکلاتی مثل ترک خوردن سطح کیک پیش میاد. برای مثال، استفاده اضافی از بیکینگ پودر باعث میشه کیک بینظم بپفه و در نهایت سطحش ترک بخوره. همچنین استفاده اضافی از آرد باعث کاهش انعطافپذیری کیک و ترک خوردن سطحش میشه.