چرا خمیر نان برنجی شل می شود ؟ (2 نکته ساده)

چرا خمیر نان برنجی شل می شود ؟

مطمئناً شیرینی نان برنجی را پرواز کردید و لذت طعم فوق‌العاده آن را چشیدید. این شیرینی باستانی ایرانی است که از قدیمی‌ترین شیرینی‌ها محسوب می‌شود. نان برنجی یکی از هدایاهای محبوب کرمانشاه است و بهترین انتخاب برای میزبانی در اعیاد است. این شیرینی به اندازه‌ای محبوب است که کمتر کسی وجود دارد که در سفر به کرمانشاه به طعم آن پی برده باشد. طعم بی‌نظیر نان برنجی به دلیل استفاده از روغن علای کرمانشاه است. متأسفانه، در بسیاری از موارد هنگام پخت نان برنجی با مشکل شل شدن خمیر روبه‌رو می‌شویم که ظاهر شیرینی را تغییر می‌دهد. بنابراین، در ادامه به سوال اساسی چرا خمیر نان برنجی شل می شود؟ پاسخ خواهیم داد. پیشنهاد می‌شود این مطلب را از دست ندهید.

آیا می دانید چرا خمیر نان برنجی شل می شود؟

خمیر نان برنجی باید همانند خمیر شیرینی نخودچی نرم و لطیف باشد. بنابراین، توصیه می شود خمیر را با دست خود ورز دهید تا یکنواخت شود. یک نکته مهم در پخت نان برنجی اهمیت زمان استراحت خمیر است. اگر می‌خواهید خمیری یکپارچه داشته باشید، به آن اجازه دهید حدود 4 ساعت در یخچال استراحت کند. سپس خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و برای 1 ساعت در دمای محیط نگه دارید.

اصولاً شل شدن خمیر نان برنجی ممکن است به یکی از دلایل زیر باشد:

  • از ریختن بیش از حد گلاب بپرهیزید؛ زیرا باعث شل شدن خمیر نان برنجی می‌شود. سعی کنید گلاب را به تدریج به خمیر نان برنجی اضافه کنید. این کار از خشک شدن خمیر جلوگیری می‌کند.
  • اگر فر به خوبی گرم نشده باشد، ممکن است شل شدن خمیر نان برنجی رخ دهد. توصیه می‌شود حداقل 10 الی 15 دقیقه قبل از قرار دادن شیرینی‌ها، فر را روشن کنید تا به خوبی گرم شود.
  • برای پیشگیری از شل شدن خمیر نان برنجی می توانید مقداری آرد برنج به خمیر خود اضافه کنید تا به یکنواختی مورد نیاز برسد.

یادآوری چند نکته مهم در پخت شیرینی برنجی

  • از آنجایی که خمیر نان برنجی نسبت به سایر خمیرها شل‌تر است، مناسب است تا حداقل یک مدت در یخچال استراحت کند تا آرد برنج آن به خوبی رطوبت بگیرد.
  • بهتر است آرد برنج استفاده شده در این شیرینی از برنج‌های معمولی که خیلی سفت نیستند، تهیه شود.
  • از ورز دادن خمیر بیش از حد خودداری کنید. این کار باعث خمیر به روغن نشسته و به دست چسبیدن می‌شود. مواد را تا حد لازم مخلوط کنید تا به خوبی ترکیب شوند.

سایت آشپزی رضیم

آپارات

نمناک

چی شی