چرا برنج دم نمیکشد؟ (9 راه حل برنج سفت)

چرا برنج دم نمیکشد؟

وقتی می‌خواهید پلویی خوشمزه و خوشرنگ بپزید که برای جشن و مهمانی مناسب باشد، باید به چند نکته اهم توجه کنید که در این مقاله به توضیح آن‌ها می‌پردازیم. اما بیایید اولین سوال را که چرا برنج دم نمی‌کشد و سفت می‌شود، جواب بدهیم.

۱_ برنج خود را با روش مناسبی پخت کنید. قبل از پخت، باید برنج را خوب خیس کنید تا نرم شود و به خورد برسد.

۲_ اگر برنج را با روش آبپز بپزید و زیاد کوتاه ندهید، ممکن است سفت شود و دم نکشد.

۳_ استفاده از آب سرد هنگام آبپزی باعث می‌شود برنج قد نکشد و خشک‌تر از حالت معمول دم بکشد.

۴_ اگر برنج را بدون آب و با کمترین روغن آبپز کنید، احتمالاً سفت و خشک می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، هنگام پختن برنج، مقدار مناسبی آب و روغن را به آن اضافه کنید تا پلوی شما نرم و خوشمزه باشد.

۵_ اگر برنج را به روش کته بپزید، احتمال سفت شدن کمتر است، اما اگر دم ندهید، ممکن است به دلیل کمبود آب، برنج کاملاً پخته نشود.

۶_ اجازه دادن به آب برنج که تا انتها تبخیر شود و صداهای پختن از قابلمه بلند شوند، باعث خشک شدن و سوختن برنج می‌شود.

۷_ ریختن مقدار کافی روغن در برنج، موجب داشتن پلوی خوش طعم و نرم می‌شود. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که روغن کافی برای پختن برنج استفاده شود.

۸_ باز کردن مکرر درب قابلمه باعث تبخیر بیشتر آب می‌شود و برنجتان خشک خواهد شد.

۹_ بهتر است به پلوی خود وقت کافی بدهید تا به آرامی و با حرارت کم بپزد تا خشک نشود. با بالا بردن حرارت، برنج بخار می‌شود و خشک می‌شود و اگر کمتر از حد بپزید، ممکن است برنج سوخته و بدشکل شود.

منبع : سایت آشپزی رضیم