چرا آش دوغ ترش میشه؟ ( 2 نکته ساده)
چرا آش دوغ ترش میشود؟
آش دوغ یکی از غذاهای محلی است که از مناطق اردبیل و سرعین بهوجود آمده است. طعم آن بسیار خوشمزه و شگفتانگیز است. اما برای تهیهاش باید دقت کرد! در غیر این صورت، ممکن است طعم مورد علاقه شما ایجاد نشود یا به طور ناخواسته خیلی ترش شود و قابل مصرف نباشد. در ادامه، دستور پخت این غذا و دلیل ترش شدن آن را به شما شرح خواهیم داد. همراه وبسایت آموزش آشپزی رضیم باشید.
مواد لازم و روش تهیه
- ۲۵۰ گرم نخود
- ۷۰۰ گرم تره، جعفری، شوید
- یک پیمانه برنج
- ۲ لیتر دوغ
- ۳ حبه سیر له و سرخ شده
- یک عدد پیاز بزرگ خلالی خرد و سرخ شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- ۲ قاشق غذاخوری نعنا داغ
روش تهیه: این مواد برای تهیه غذا برای 4 نفر است. نخود را از شب قبل خیس کرده و آب آن را چندین بار تعویض کنید تا نخود کاملاً نفخ بگیرد. همچنین، برنج را دو ساعت قبل از پخت، در آب گرم خیس کنید. سپس نخودها را همراه با 6 پیمانه آب، بین 2 تا 3 ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس برنج و سیر سرخ کرده را به نخودها اضافه کنید تا برنج پخته شود. سبزیها را هم به آش اضافه کرده و تا 45 دقیقه دیگر اجازه دهید پخته شود. در یک قابلمه جداگانه، دوغ، ادویه و نعنا داغ را قرار داده و آنقدر مخلوط کنید تا جوش بیاید. سپس محتویات قابلمه دیگر را به دوغ اضافه کرده و اجازه دهید همه چیز خوب ترکیب شود. بعد از 15 دقیقه، میتوانید آش را سرو کنید و با نعنا داغ و سیر سرخ شده آن را تزیین کنید.
دلیل ترش شدن آش دوغ
دلیل اصلی ترش شدن زیاد آش دوغ، استفاده از دوغ بسیار ترش است. بنابراین، در انتخاب دوغ باید دقت داشته و دوغی کمی ترش را انتخاب کنید تا آش خیلی ترش نشود.
اگر آش شما خیلی ترش شد، پیشنهاد میدهیم کمی ماست شیرین به آن اضافه کنید. این کار باعث کاهش ترشی آن و بهبود طعم آش میشود.