مواد لازم و آموزش سالاد ماکارونی خانگی (مرحله به مرحله)
آموزش سالاد ماکارونی
سالاد ماکارونی یکی از سالادهای خوشمزه و محبوب در ایران است که اغلب در مهمانیها و جشنها سرو میشود. این سالاد به دلیل داشتن مواد مختلفی مثل ژامبون، سس مایونز و سبزیجات میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل نیز مصرف شود. اگر میخواهید طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله سالاد ماکارونی را یاد بگیرید، تا پایان با سایت رضیم همراه باشید.
برای درست کردن سالاد ماکارونی، ابتدا ماکارونی را در آب جوش به همراه روغن و نمک میپزیم و پس از پختن، آن را آبکشی میکنیم. سپس ژامبون یا مرغ پخته، خیارشور، ذرت و نخود فرنگی را با هم مخلوط میکنیم و سس مایونز همراه با نمک، فلفل، شوید خشک و آب لیمو را به آن اضافه میکنیم. همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کرده و برای اینکه طعمها به هم بپیچند، سالاد را قبل از سرو در یخچال قرار میدهیم.
مواد لازم | مقدار مواد برای ۴ نفر |
ژامبون یا گوشت مرغ | ۳۰۰ گرم |
ماکارونی فرمی | ۳۰۰ گرم |
خیارشور | ۶ عدد متوسط |
نخود فرنگی | ۱۰۰ گرم |
ذرت | ۱۰۰ گرم |
سس مایونز | به اندازه دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
آموزش سالاد ماکارونی
مرحله ۱: آماده سازی آب جوش برای پخت ماکارونی
برای تهیه سالاد ماکارونی مخصوص، ابتدا یک قابلمه آب را روی حرارت قرار میدهیم تا بجوش بیاید. سپس یک قاشق چایخوری روغن مایع و کمی نمک به آب اضافه میکنیم. بعد از آن، ماکارونیها را به آب جوش اضافه میکنیم.
مرحله ۲: پخت ماکارونی
اضافه کردن روغن به آب باعث میشود ماکارونیها به هم نچسبند و خوب پخته شوند. بعد از حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه، ماکارونیها را آبکش کرده و با آب سرد شستشو میکنیم و کنار میگذاریم تا آب×
نکتهای که در مورد پخت ماکارونی سالاد باید توجه کنیم این است که ماکارونیها نباید خیلی نرم و له شوند و باید شکل خود را حفظ کنند. به همین خاطر نباید بیش از ۷ تا ۱۰ دقیقه آنها را بپزیم. (زمان دقیق پخت معمولاً روی بسته ماکارونی نوشته شده است)
در این مرحله، ژامبون یا گوشت مرغ را به شکل دلخواه خرد کرده و در یک کاسه بزرگ میریزیم. اگر میخواهید از گوشت مرغ استفاده کنید، ابتدا باید آن را بپزید تا نرم و قابل استفاده شود.
برای تهیه سالاد ماکارونی، ابتدا گوشت مرغ را همراه با مقداری آب، نمک، زردچوبه و یک پیاز خردشده در یک قابلمه مناسب بگذارید و روی حرارت بپزید. وقتی گوشت مرغ پخته شد، آن را خرد کنید. سپس، خیارشور را به شکل دلخواه خرد کنید.
بعد از آمادهسازی مواد، گوشت مرغ خردشده را به یک کاسه اضافه کنید. سپس ماکارونیهای فرمی را به این کاسه اضافه کنید. بعد از آن، ذرت و نخود فرنگی را هم به کاسه اضافه کنید. شما میتوانید ذرت و نخود فرنگی را خودتان بپزید یا از نوع کنسروی آنها استفاده کنید.
در این مرحله، سس مایونز را در یک کاسه کوچک بریزید و سپس کمی نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل، کمی شوید خشک و آب لیموترش به آن اضافه کنید. مواد سس را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
حالا، سس سالاد را به مواد سالاد اضافه کنید و به آرامی مواد را زیر و رو کنید. باید دقت کنید که مواد سالاد له نشوند و سس به همه قسمتهای سالاد برسد. به آرامی مواد را بهم بزنید تا ظاهر سالاد خراب نشود.
پس از آماده شدن سالاد، آن را به سلیقه خود تزئین کنید و حداقل یک ساعت قبل از سرو در یخچال بگذارید تا جا بیفتد. اگر میخواهید سالاد را چند ساعت بعد سرو کنید، سس آن را یک ساعت قبل از سرو اضافه کنید تا تازگی خود را حفظ کند.
نکات تهیه سالاد ماکارونی
انتخاب نوع ماکارونی
برای تهیه سالاد ماکارونی خوشمزه، از ماکارونیهای فرمی کوتاه و گوشت دار مانند فوسیلی، روتینی، پنه و فارفاله استفاده کنید. این نوع ماکارونیها بخاطر شکل خاصی که دارند، سس را به خوبی جذب میکنند و خوردنشان نیز راحتتر است.
سالاد ماکارونی رژیمی
اگر میخواهید این سالاد را به صورت رژیمی تهیه کنید، میتوانید به جای ژامبون مرغ از گوشت سینه مرغ استفاده کنید و سس مایونز را هم حذف کنید. برای تهیه سس سالاد رژیمی، میتوانید به جای مایونز از روغن زیتون، فلفل سیاه و آب لیموترش استفاده کنید.
توجه داشته باشید که معمولاً سالاد ماکارونی رژیمی با سبزیجات کم کالری تهیه میشود. در ادامه یکی از انواع روشهای رژیمی این سالاد محبوب را آموزش دادهایم که میتوانید به لینک آموزش سالاد ماکارونی رژیمی مراجعه کنید.
سالاد ماکارونی زالبی
برای درست کردن سالاد ماکارونی به صورت زالبی، کافیست زمانی که سالاد آماده شد، آن را در زالب مورد نظر بریزید و کمی فشار دهید تا همه قسمتهای زالب پر شود. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا شکل خود را حفظ کند. همچنین میتوانید برای راحتی، داخل زالب یک لایه کیسه فریزر بگذارید و سپس سالاد را روی آن بریزید.
خشک شدن سالاد ماکارونی
یکی از دلایل اصلی که سالاد ماکارونی بعد از گذاشتن در یخچال خشک میشود، این است که ماکارونی به شدت آب را جذب میکند. برای جلوگیری از این مشکل، میتوانید کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید یا سس بیشتری به سالاد بزنید تا نرم و تازه بماند.
سالاد ماکارونی با سوسیس
در اکثر مواقع، سالاد ماکارونی با گوشت مرغ یا کالباس تهیه میشود. اما اگر میخواهید از سوسیس استفاده کنید، کافیست کالباس یا گوشت مرغ را از لیست حذف کنید و حدود ۳۰۰ گرم سوسیس به سالاد اضافه کنید. سوسیس را میتوانید به صورت خام، کبابی یا سرخ شده به سالاد اضافه کنید.
سالاد ماکارونی با کاهو
اگر میخواهید در تهیه سالاد ماکارونی از کاهو استفاده کنید، بهتر است از برگهای کاهو به عنوان زالب استفاده کنید. البته برخی افراد از کاهوی خرد شده نیز در سالاد ماکارونی استفاده میکنند که بستگی به سلیقهشان دارد.
سالاد ماکارونی با تن ماهی
یک روش دیگر برای تهیه این سالاد مجلسی این است که آن را با تن ماهی درست کنید. بهطور کلی برای مهمانیها بهتر است از گوشت مرغ یا کالباس استفاده شود، اما برای درست کردن سریع این سالاد برای خانواده میتوانیم از تن ماهی نیز بهره بگیریم.
سالاد ماکارونی با مرغ
سالادماکارونی
با مرغ یکی از انواع روشهای تهیه این سالاد خوشمزه است که با دستورهای بسیار متنوعی درست میشود. ما به شما توصیه میکنیم که برای تهیه این سالاد خوشمزه با گوشت مرغ، با یک دستور ساده و بینالمللی در ادامه با مطلب آموزش سالاد ماکارونی با مرغ همراه شوید.
سالاد ماکارونی وگان
سالاد ماکارونی وگان یکی از دستورهای پرطرفدار این سالاد خوشمزه است که بدون هیچگونه گوشت یا فرآوردههای گوشتی تهیه میشود. عزیزان گیاهخوار میتوانند از دستور آموزش سالاد ماکارونی وگان برای درست کردن این سالاد استفاده کنند.
سایت آموزش آشپزی رضیم
منابع :