طرز تهیه باسلوق یلدایی خانگی خوشمزه و ساده (مرحله به مرحله)
باسلوق یلدایی یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب شب یلداست. این دسر بافت نرم و شیرین خودش، طعم خوبی داره و معمولا با گلاب و نارگیل تزئین میشه. باسلوق غیر از اینکه خوشمزه باشه، میتونه سفره شب یلدا رو زینت بده. بیاید با هم آموزش آشپزی بازم.
مواد لازم باسلوق یلدایی
– نشاسته: ۱ لیوان
– شکر: ۲ لیوان
– آب: ۳ لیوان
– گلاب: ۱/۲ لیوان
– کره: ۱ قاشق غذاخوری
-رنگ خوراکی قرمز و سبز: نوک قاشق چای خوری
– پودر نارگیل: به مقدار لازم (برای تزئین)
– مغز گردو یا بادام: به مقدار لازم (اختیاری)
طرز تهیه باسلوق یلدایی
۱. آمادهسازی مواد: نشاسته رو با یه لیوان آب مخلوط کنید تا حل بشه.
۲. پختن شربت: آب و شکر رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار بدید تا شکر حل بشه و شربت غلیظ بشه.
۳. اضافه کردن نشاسته: وقتی شربت جوش اومد، مخلوط نشاسته و آب رو به آرومی اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ و یکدست بشه.
۴. اضافه کردن گلاب و رنگ خوراکی و کره: بعد از اینکه مخلوط غلیظ شد، گلاب و کره رو اضافه کرده و هم بزنید.
۵. ریختن در قالب: مخلوط رو در یک قالب چرب شده بریزید و سطحش رو صاف کنید. بزارید کمی خنک بشه.
۶. سرد کردن: باسلوق رو ۲-۳ ساعت در یخچال بذارید تا کاملاً سفت بشه.
۷. برش و تزئین: بعد از سفت شدن، باسلوق رو از قالب بیرون بیارید و به قطعات کوچیک برش بزنید. بعد میتونید روش پودر نارگیل یا مغز گردو یا بادام بپاشید.
نکات کلیدی:
– میتونید از زعفران یا هل هم استفاده کنید.
– برای تنوع، از رنگهای خوراکی برای تزئین استفاده کنید.
– این دسر رو چند روز قبل از مهمانی هم میشه تهیه کرد و در یخچال نگهداری کرد.
سوالات متداول:
۱. آیا میشه از نشاسته ذرت استفاده کرد؟
بله، میتونید از نشاسته ذرت به جای نشاسته معمولی استفاده کنید.
- چطور میتوانم باسلوق را نرمتر کنم؟
اگر باسلوق شما سفت شده است، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید و دوباره گرم کنید. - آیا میتوانم از شکر قهوهای استفاده کنم؟
بله، شکر قهوهای میتواند طعم ویژهای به باسلوق اضافه کند.
امیدوارم لذت بردن از تهیه و مزه کردن باسلوق یلدایی را ببرید و شب یلدای خود را با طعمهای خوشمزه و خاطرات خوب پر کنید!