طرز تهیه باسلوق یلدایی خانگی خوشمزه و ساده (مرحله به مرحله)

باسلوق یلدایی یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب شب یلداست. این دسر بافت نرم و شیرین خودش، طعم خوبی داره و معمولا با گلاب و نارگیل تزئین میشه. باسلوق غیر از اینکه خوشمزه باشه، میتونه سفره شب یلدا رو زینت بده. بیاید با هم آموزش آشپزی بازم.

مواد لازم باسلوق یلدایی

– نشاسته: ۱ لیوان
– شکر: ۲ لیوان
– آب: ۳ لیوان
– گلاب: ۱/۲ لیوان
– کره: ۱ قاشق غذاخوری
-رنگ خوراکی قرمز و سبز: نوک قاشق چای خوری
– پودر نارگیل: به مقدار لازم (برای تزئین)
– مغز گردو یا بادام: به مقدار لازم (اختیاری)

طرز تهیه باسلوق یلدایی

۱. آماده‌سازی مواد: نشاسته رو با یه لیوان آب مخلوط کنید تا حل بشه.
۲. پختن شربت: آب و شکر رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار بدید تا شکر حل بشه و شربت غلیظ بشه.
۳. اضافه کردن نشاسته: وقتی شربت جوش اومد، مخلوط نشاسته و آب رو به آرومی اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ و یکدست بشه.
۴. اضافه کردن گلاب و رنگ خوراکی و کره: بعد از اینکه مخلوط غلیظ شد، گلاب و کره رو اضافه کرده و هم بزنید.
۵. ریختن در قالب: مخلوط رو در یک قالب چرب شده بریزید و سطحش رو صاف کنید. بزارید کمی خنک بشه.
۶. سرد کردن: باسلوق رو ۲-۳ ساعت در یخچال بذارید تا کاملاً سفت بشه.
۷. برش و تزئین: بعد از سفت شدن، باسلوق رو از قالب بیرون بیارید و به قطعات کوچیک برش بزنید. بعد میتونید روش پودر نارگیل یا مغز گردو یا بادام بپاشید.

 نکات کلیدی:
– میتونید از زعفران یا هل هم استفاده کنید.
– برای تنوع، از رنگ‌های خوراکی برای تزئین استفاده کنید.
– این دسر رو چند روز قبل از مهمانی هم میشه تهیه کرد و در یخچال نگهداری کرد.

 سوالات متداول:
۱. آیا میشه از نشاسته ذرت استفاده کرد؟
بله، میتونید از نشاسته ذرت به جای نشاسته معمولی استفاده کنید.

  1. چطور می‌توانم باسلوق را نرم‌تر کنم؟
    اگر باسلوق شما سفت شده است، می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید و دوباره گرم کنید.
  2. آیا می‌توانم از شکر قهوه‌ای استفاده کنم؟
    بله، شکر قهوه‌ای می‌تواند طعم ویژه‌ای به باسلوق اضافه کند.

امیدوارم لذت بردن از تهیه و مزه کردن باسلوق یلدایی را ببرید و شب یلدای خود را با طعم‌های خوشمزه و خاطرات خوب پر کنید!

سایت رضیم

سایت آپارات

چی شی

کاله

اکلا