در آش رشته از چه لوبیایی استفاده میشود؟ ( 2 نکته ساده)
چه نوع لوبیاهایی در آش رشته استفاده میشود؟
آش رشته یک غذای محبوب در ایران است که عطر و طعم فوق العادهای دارد. این غذا با استفاده از انواع مختلف حبوبات مانند عدس، نخود و انواع لوبیا تهیه میشود. در این مقاله قصد داریم انواع لوبیاهای استفاده شده در آش رشته را معرفی کنیم و خواص حبوبات را برای شما توضیح دهیم. پس با ما همراه شوید.
انواع لوبیا در آش رشته
افراد بر اساس سلیقه خود میتوانند انواع مختلف لوبیا را به آش رشته اضافه کنند. لوبیای اصلی استفاده شده در دستور پخت آش، لوبیای چیتی است. همچنین لوبیاهای دیگری مانند: لوبیای سفید، لوبیای قرمز، لوبیا رشتی و لوبیای کشاورزی نیز در آش استفاده میشوند. میتوانید هر کدام از این انواع لوبیا را برای درست کردن آش خود انتخاب کنید. اما توجه داشته باشید که اضافه کردن لوبیای قرمز ممکن است آش شما را تیره کند.
خواص حبوبات در آش رشته
- لوبیا چیتی، یک منبع عالی از پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین است. بنابراین توصیه میشود حتما لوبیای چیتی را در آش رشته استفاده کنید.
- نخود، حاوی کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی است. مصرف نخود به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک میکند و برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. همچنین نخود باعث کاهش کلسترول خون، کاهش خطر بیماریهای قلبی، کاهش فشار خون و پیشگیری از کمخونی میشود. از طرف دیگر، به بهبود سیستم قلبی و عروق کمک زیادی میکند.
- عدس، یک منبع عالی از پروتئین است که حتی بیشتر از گوشت و لبنیات است. عدس یکی از حبوبات کمکالری با فیبر و آهن بالا است که مصرف آن به شدت توصیه میشود.
نفخ حبوبات
هر چند حبوبات دارای خواص و ویتامینهای مختلفی هستند، اما به دلیل ایجاد نفخ، برخی افراد ترجیح میدهند از آنها استفاده نکنند.
توصیه میشود قبل از پخت آش رشته، حبوبات را یک روز قبل خیس کنید تا نفخ آنها کاهش یابد.