برای شیرینی پنجره ای از چه آردی استفاده کنیم؟ (2 نکته ساده)


برای شیرینی پنجره ای از چه آردی استفاده کنیم؟

شیرینی پنجره ای یا نان پنجره ای، یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین شیرینی ها بین ایرانیان است. این نوع شیرینی بر روی گاز تهیه میشود و یکی از مواد اصلی آن، آرد است.

شاید برایتان سوال باشد که کدام نوع آرد برای تهیه بهترین شیرینی پنجره ای مناسب است؟ جالب است بدانید که در دنیا حدوداً 23 نوع آرد مختلف وجود دارد، هر کدام با ویژگی ها و کاربردهای متفاوتی.

بهترین آرد برای شیرینی پنجره ای، آرد شیرینی پزی است که با نام آرد قنادی، آرد کیک یا آرد سفید نیز شناخته میشود. این آرد از گندم استخراج میشود و خیلی نرم است و سبوس آن به طور کامل حذف شده است.

معرفی بهترین آرد برای شیرینی پنجره ای

آرد قنادی نسبت به سایر انواع آرد، کمترین میزان گلوتن و بیشترین مقدار نشاسته را دارد. هر چه میزان گلوتن در آرد کمتر باشد، شیرینی پنجره ای بافت نرم تری خواهد داشت. این آرد به دلیل بالا بودن میزان سفیدی، بسیاری از پروتئین‌های موجود در آرد جدا شده‌اند.

آرد قنادی به عنوان گزینه مناسب برای تهیه شیرینی های مختلف، از جمله نان پنجره ای شناخته میشود. حدود 8 درصد از این آرد از مقدار پروتئین تشکیل شده است.

به طور کلی، هر چه مقدار پروتئین در آرد کمتر باشد، شیرینی های تهیه شده از آن لطیف تر و خوشمزه تر خواهند بود. از سوی دیگر، زیاد بودن پروتئین موجود در آرد، باعث می شود شیرینی سفت و خشک شود. اگر آرد قنادی در دسترس نبود، می توان از آرد چند منظوره استفاده کرد، اما استفاده از آرد نان برای تهیه نان پنجره ای توصیه نمی‌شود زیرا باعث سفت شدن شیرینی میشود.