برای خورشت سبزی چه سبزی لازمه؟ (6 ترکیب)

چه سبزی‌هایی برای خورشت سبزی لازم است؟

خورشت سبزی یک غذای خوشمزه است که در اکثر استان‌های کشور مورد پسند زیادی قرار دارد. برای طعم خوب خورشت، نوع و مقدار سبزی‌های استفاده شده بسیار مهم است. در واقع، عطر و طعم خورشت از سبزی‌های استفاده شده در آن برمی‌آید. حالا برای پاسخ به سوال اصلی که چه سبزی‌هایی برای پخت خورشت سبزی لازم است، می‌توان گفت تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله و اسفناج از جمله سبزی‌هایی هستند که برای پخت خورشت سبزی لازم است. برای مشاهده دستور پخت خورشت سبزی به لینک مربوطه مراجعه کنید.
در این مقاله، اختلاف ترکیب سبزی‌های مورد استفاده برای پخت خورشت سبزی در استان‌های مختلف و خواص سلامتی این سبزی‌ها برای بدن شما را بررسی می‌کنیم.

۱_در استان تهران برای پخت قرمه سبزی ترکیب سبزی شامل: تره، جعفری و شنبلیله است.

۲_در استان‌های فارس و خوزستان، تعداد بیشتری از سبزی‌ها برای پخت خورشت سبزی استفاده می‌شود که شامل: تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج یا برگ چغندر، شنبلیله و سیر سبز می‌باشد و خورشت بسیار خوشمزه‌ای را به وجود می‌آورد.

۳_آذربایجانی‌ها یک سبزی خاص هم به ترکیب سبزی‌های خود اضافه می‌کنند که شامل: ترخون، تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر می‌شود.

۴_در شمال کشور به سبزی‌های اصلی مقدار کمی از سبزی‌های محلی به نام خالواش و چوچاق اضافه می‌شود.

۵_در تبریز از سبزی‌های متفاوتی نسبت به سایر استان‌ها استفاده می‌شود، به این صورت که مقدار بیشتری از تره و اسفناج و همچنین ترخون و کلم سنگ سفید به ترکیب سبزی‌ها اضافه می‌شود.

۶_در استان کرمان علاوه بر تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله و اسفناج، به مقدار کمی از ترخون استفاده می‌شود.

در ادامه، به خواص سبزی‌های استفاده شده در خورشت سبزی اشاره می‌کنیم تا در کنار ترکیب اصلی، خواص سلامتی سبزی‌ها را نیز بدانید.

خواص تره

تره خواص بسیار فراوانی دارد که برخی از آن‌ها شامل کنترل کردن فشارخون، دیابت، تمیز کردن اندام‌های بدن از جمله کبد، پوست جوان‌تر، تقویت مو، بهبود بینایی، درمان سرماخوردگی و کمک به حرکت روده و رفع یبوست است.

خواص گشنیز

گشنیز برای کاهش کلسترول خون، دارای خواص ضد التهابی و ضد روماتیسمی، کاهش التهابات پوستی، درمان بیماری‌های پوستی، اسهال، زخم‌های دهان، کنترل فشار خون، تنظیم پریود، کنترل دیابت، بوی بد دهان، آلرژی و به دلیل حاوی کلسیم، به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

خواص جعفری

جعفری خواص زیادی دارد از جمله حفاظت از قلب، افزایش ایمنی بدن، سلامت استخوان، کمک به درمان کم خونی، خاصیت ضد باکتریایی، حفظ سلامت غدد، تازگی رگ‌ها، درمان اسهال، بهبود گوش، کنترل کلسترول، درمان شب کوری، بهبود سلامت کلیه و کبد است.

خواص شنبلیله

شنبلیله خواص فراوانی دارد از جمله به تأخیر انداختن علائم یائسگی، کاهش درد قاعدگی، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، کنترل دیابت، رفع یبوست، پیشگیری از سرطان، کاهش اشتها و کاهش وزن.

برای دسترسی به تمام دستور پخت خورشت‌ها به لینک مربوطه مراجعه کنید.

منبع : سایت آشپزی رضیم