برای تهیه خیار شور از چه سرکه ای استفاده کنیم ؟ (2 نکته ساده)

چطور خیار شور درست کنیم؟

خیار شور یکی از خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها در سفره‌ی ایرانی‌هاست. می‌توانید از این ترشی در سالاد یا ساندویچ‌ها استفاده کنید و طعم غذاها را بهتر کنید. بسیاری از خانم‌ها دوست دارند خیار شور را در خانه‌ی خودشان تهیه کنند، اگر شما هم علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای یک شیشه خیار شور

خیار ریز و قلمی ۵۰۰ گرم

سرکه سفید یا قرمز ۲/۱ پیمانه

فلفل تند ۲ عدد

سیر ۳ عدد

نخود ۴ عدد

آب ۳ لیوان

شوید، مرزه و ترخون ۱۰۰ گرم

نمک ۳ قاشق غذا خوری

نحوه‌ی تهیه خیار شور در خانه

ابتدا آب، سرکه و نمک را در قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. مواد را هم بزنید تا نمک حل شود. وقتی آب جوش آورد، حرارت را کم کرده تا خنک شود. ظرفی که برای خیار شور انتخاب می‌کنید باید بدون خراش و زنگ باشد تا هوا وارد شدن آنجا نباشد و خیار‌ها کپک نزنند. نصف مرزه، ترخون و شوید را در ظرف بریزید، نخود، سیر و فلفل را اضافه کنید. حالا خیارها را در ظرف بچینید و مواد دیگر را هم اضافه کنید. سپس محلول آب، نمک و سرکه را به مواد اضافه کنید. این محلول باید کمی بالاتر از مواد در ظرف باشد. ظرف را بسته و برای ۷ تا ۱۰ روز صبر کنید تا خیار شور آماده شود.

نکات مهم

نخود را از مواد حذف نکنید زیرا باعث ترش شدن خیار شور می‌شود.

خیارهای بوته‌ای به دلیل بافت نرمی که دارند مناسب‌تر از خیارهای درختی هستند و زمان کمتری برای آماده شدن نیاز دارند.

سرکه باعث طعم خوشمزه و نرم شدن خیار می‌شود، پس آن را از لیست مواد حذف نکنید.

منبع : سایت آشپزی رضیم