برای آش دوغ از چه دوغی استفاده کنیم؟ ( 2 نکته ساده)

استفاده از چه نوع دوغ برای آش دوغ بهتر است؟

وقتی اسم آش دوغ را می‌شنویم، به یاد رستوران‌ها و غذاهای ترکیه‌ای معروف می‌افتیم. این آش اصلیت خود را از شهرهای اردبیل و سرعین می‌گیرد. ممکن است تا به حال به فکر آماده‌سازی این غذا افتاده باشید، اما ندانید چگونه آن را بپزید یا از کدام نوع دوغ استفاده کنید. در ادامه، ما بهترین روش پخت آش دوغ و نوع بهترین دوغ برای آش دوغ را به شما می‌آموزیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم و روش تهیه آش دوغ

  • نخود 150 گرم
  • برنج پیمانه
  • سبزی‌های مورد نظر (مثل تره، جعفری، گشنیز) 200 گرم
  • دوغ ترش 2 لیتر (در ادامه بهترین نوع دوغ برای آش دوغ را به شما معرفی خواهیم کرد)
  • سیر 1 بوته
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

در مرحله اول، نخود‌ها را از شب قبل خیس کرده و آب آن‌ها را چندین بار تعویض کنید تا نرم شوند. همچنین، 2-3 ساعت قبل از پخت آش، یک پیمانه برنج را خیس کرده و استراحت دهید. این کار باعث نرم شدن برنج و سریع‌تر پخت آن می‌شود. برنج خیس‌شده و دوغ را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا دوغ جوش بیفتد و برنج نرم شود. در همین حین، در قابلمه دیگر، نخود را جداگانه پخته کنید. بعد از پخت کامل برنج، نخود‌های پخته شده را به آن اضافه کنید. نصف سیر را رنده کرده و تفت دهید تا خامی آن برود و سپس به آش اضافه کنید. سبزی‌های خرد شده را هم اضافه کنید. نمک و فلفل را هم اضافه کرده و هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید آش بجوشد.

نوع دوغ مناسب برای آش دوغ

اکنون سوال این است که از کدام نوع دوغ برای آش دوغ استفاده کنیم؟

بهتر است از دوغ محلی استفاده کنید. می‌توانید آن را از لبنیات سنتی تهیه کنید. اگر می‌خواهید آش دوغ‌تان خیلی ترش شود، از دوغ آبعلی استفاده کنید. اگر دوغی تهیه کرده‌اید که طعم شیرین دارد، بهتر است چند روز آن را در دمای اتاق قرار دهید تا ترش شود.

منبع: سایت آشپزی رضیم