آیا شیرینی نفاخ است ؟ (2 نکته ساده)

آیا شیرینی نفاخ است؟

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که خوردن شیرینی و شکلات ممکن است باعث ایجاد نفخ شکمی شود؟ بله، درست فهمیده‌اید. براساس تحقیقات، برخی از افراد ممکن است بعد از مصرف این خوراکی‌ها احساس نفخ شکمی کنند. اگر می‌خواهید بدانید چرا این اتفاق می‌افتد؛ پیشنهاد می‌دهیم تا این مقاله جذاب و آموزنده را مطالعه کنید.

علت نفاخ شدن شیرینی‌ها

همانطور که می‌دانید، شیرینی ها از انواع مختلفی از قندها تهیه می‌شوند. برخی از افراد ممکن است قندهای خاصی مانند لاکتوز و فروکتوز یا قندهای الکلی مانند سوربیتول را به خوبی هضم نکنند. اگر از این افراد هستید، ممکن است پس از خوردن این‌ها به نفخ و گاز شکمی دچار شوید. برخی شرایط گوارشی مانند رشد بیش از حد باکتری‌های روده کوچک (SIBO) نیز می‌توانند عدم تحمل قندها را بیشتر کنند.

کدام یک از قندها می‌توانند نفاخ ایجاد کنند؟

به گفته بنیاد بین‌المللی اختلالات گوارشی، بیشتر غذاهای غنی از کربوهیدرات ممکن است باعث ایجاد نفخ شکمی شوند. شیرینی که حاوی کربوهیدرات است، می‌تواند در ایجاد این وضعیت نقش داشته باشد. با این حال، برخی قندها وجود دارند که باعث تولید گاز بیشتر نسبت به دیگران می‌شوند. به عنوان مثال:

فروکتوز یکی از قندهای اصلی موجود در میوه‌ها است. اما در بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده مانند شیرینی ها از فروکتوز به عنوان شربت استفاده می‌شود.

لاکتوز به عنوان قند اصلی در شیر و لبنیات شناخته می‌شود. در شیرینی هایی که از شیر استفاده می‌شود، این قند ممکن است نفخ شکمی را ایجاد کند. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید در مصرف خوراکی‌هایی که حاوی شیر هستند، مراقب باشند.

سوربیتول یک نوع قند الکلی است که در برخی از میوه‌ها مانند آلو، گلابی و هلو یافت می‌شود و برای تولید خوراکی‌های شیرین و قندی استفاده می‌شود.

در صورتی که حساسیتی به هر یک از این قندها دارید، توصیه می‌شود از مصرف شیرینی حاوی این قندها خودداری کنید.

سایت آشپزی رضیم

آپارات

نمناک

چی شی