ترشی لیمو ترش
◘ مواد لازم :
• لیموی تازه ------------------------------- نیم کیلو گرم
• فلفل تند قرمز ---------------------------- سه عدد
• زردچوبه ----------------------------------- یک قاشق غذاخوری
• نمک -------------------------------------- یک و نیم قاشق غذاخوری
• فلفل دلمه رنگی -------------------------- یک عدد
◘ طرز تهیه :
◙ ابتدا لیموی سالم بدون لک را میشوییم یک روز میگذاریم آبش برود بعد خرد می کنیم . هر لیمو را شش قسمت می کنیم. تخم های آن را در می آوریم.
◙ اگر هسته لیمو داخل آن بماند ترشی را تلخ می کند.
◙ ترشی لیمو با خوراک ماهی، مرغ، لوبیا پلو و غذاهایی که نانی نباشد خیلی لذیذ است.
◙ این ترشی تند است و در عربستان تهیه میشود و آن را تند تهیه می کنند.
◙ تکه های لیمو را داخل ظرف مورد نظر ریخته و فلفل قرمز ، زردچوبه، نمک را روی آن میریزیم و مخلوط می کنیم و یک پارچه روی ظرف میکشیم و ? روز بیرون از یخچال میگذاریم بماند گهگاهی مواد را با قاشق یا هر وسیله خشک دیگر هم مینزنیم.
◙ دقت کنید قاشقی که مواد را با آن هم میزنیم باید حتماً خشک باشد و آبدار نباشد.
◙ بعد از 3 روز که مواد را خوب هم زده ایم و آب غلیظی در آن ایجاد شده است داخل ظرف مورد نظر ریخته و در آن را محکم می بندیم و میگذاریم برسد.
◙ این ترشی در یخچال و جای خنک بعد از ? ماه می رسد و در جای گرم بعد از یک ماه می رسد و قابل مصرف است.
◙ این تشی سرکه ندارد و برای کسانی که سرماخوردگی دارند و نمیتوانند ترشی دیگر مصرف کنند خیلی مناسب است.
◙ تندی ترشی را میتوان کم یا زیاد کرد.
◙ برای خوب جلوه دادن این ترشی میتوان فلفل سبز تازه یا فلفل دلمه نیز خرد کرده و به آن اضافه کرد که تاثیری در طعم آن ندارد و فقط برای ظاهر آن است.
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ سه شنبه 21 آذر 1391 - 06:30 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: ترشی لیمو ترش ، انواع ترشیجات ، ترشیجات ، لیمو ترش ، ترشی ، آشپزی ایرانی ،
ترشی پیاز
◘ مواد لازم :
• پیاز ریز سفید ------------------------- یک کیلو
• نعنا ----------------------------------- 500 گرم
• سیر ---------------------------------- دویست و پنجاه گرم
• نمک ---------------------------------- به میزان کافی
• سرکه --------------------------------- به میزان کافی
◘ طرز تهیه :
◙ پیازها را تمیز کنید و بشویید . سپس کاملاٌ خشک کنید . سیر و نعنا را چرخ کنید . در شیشه های متناسب ، پیاز و مخلوط نعنا و سیر را بچینید ، روی آن نمک بپاشید و شیشه ها را پر از سرکه کنید . ترشی گل کلم را به همین طریق تهیه کنید .
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ سه شنبه 21 آذر 1391 - 11:45 ق.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: ترشی پیاز ، انواع ترشیجات ، ترشی ، پیاز ، آشپزی ایرانی ،
مربای زرشک
◘ مواد لازم :
• زرشک ----------------------------------- یک کیلو
• شکر ------------------------------------- سیصدگرم
• هل --------------------------------------- دو قاشق چایخوری
◘ طرز تهیه :
◙ زرشک را پاک کنید و خوب بشویید . ( بهترین راه برای شستن زرشک این است که زرشک را در صافی ریخته و صافی را در کاسه ای پر از آب بگذارید تا شن و سنگ موجود در زرشک کاملاٌ در آب ته نشین شود . ) شکر را در آب بریزد و بگذارید بجوشد . زرشک را در شیره بریزید تا بپزد . هل را در پارچه نازکی بگذارید و سر آن را ببندید و در قابلمه بیندازید . بعد از قوام آمدن شکر ، مربا آماده است .
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ دوشنبه 20 آذر 1391 - 12:00 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: مربای زرشک ، انواع مربا ، مربا ، زرشک ، آشپز ایرانی ،
ترشی ترخون
◘ مواد لازم :
• سبزی ترخون --------------------------------- نیم کیلو
• سیر ------------------------------------------- چهار تا پنجحبه
• فلفل سبز تند -------------------------------- سه تا چهار عدد
• سرکه ----------------------------------------- به میزان لازم
• نمک ------------------------------------------- سه قاشق غذاخوری
◘ طرز تهیه :
◙ ابتدا سبزی را پاك كرده . می شوییم و بعد از اینكه آب آن گرفته شد داخل شیشه مورد نظر ریخته یك لایه سیر ؛ فلفل ؛ نمك روی آن می ریزیم و دوباره سبزی را ریخته و به همین ترتیب شیشه را پر می كنیم و در انتها سركه را روی آن می ریزیم و درب شیشه را می بندیم . می گذاریم به مدت یك هفته بماند.
☼ نكته : بهتر است برای ترشی از یك تكه نبات استفاده كنیم تا ترشی زودتر برسد.(برای 6 تا 8 نفر)
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ دوشنبه 20 آذر 1391 - 11:15 ق.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: ترشی ترخون ، انواع ترشیجات ، ترخون ، آشپز ایرانی ،
استیک جگر( خوراک جگر)
◘ مواد لازم :
• جگر -------------------------- برای هر نفر ۲ تكه
• سیب زمینی كوچك --------- ۱ عدد
• پیازچه ------------------------ ۱عدد
• سیر -------------------------- ۱ الی۲ عدد
• روغن زیتون و نمك ------------ قدری
◘ طرز تهیه :
◙ سیب زمینی را پخته و به شكل مكعبهای ریز خردكنید.
◙ تكه های جگر رابه قطر یك سانتیمتر ببرید وبا كمی نمك وروغن ویك لیوان آب روی حرارت بسیار ملایم در ماهیتابه رژیمی گذاشته تا آرام آرام بپزد چنانچه جگر خوب پخته نشده بود كمی آب اضافه كنیدتا كاملا" بپزد ودر پایان پخت آب کمی برایش باقی نماند .جگر را در ظرف بكشید وبا سیب زمینی و سیر سرخ شده و پیاز چه تزیین كنید.
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ شنبه 18 آذر 1391 - 06:00 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: استیک جگر( خوراک جگر) ، انواع استیک ، اسنیک جگر ، جگر ، انواع خواک ، خوراک جگر ، آشپز ایرانی ،
زیتون پرورده گیلانی
◙ در گیلان زیتون پرورده را غالباً با زیتون ماری و آب ترشه انار ( نوعی انار جنگلی بسیار ترش ) و سبزی های بومی مانند . خالواش و چوچاق درست می کنند …
◘ مواد لازم:
• زیتون سبز هسته گرفته و به دلخواه خورد یا درسته --- نیم کیلو
• رب انار ---------------------------------------------------- نیم پیمانه
• سیر کوبیده ----------------------------------------------- ۸ پر
• آب لیمو ---------------------------------------------------- ۲ قاشق
• مغز گردو کوبیده ------------------------------------------ ۱۵۰ گرم
• نعنای خشک کف مال ----------------------------------- ۱ قاشق مرباخوری
◘ طرز تهیه :
◙ زیتون پرورده از ساخته های بسیار نغز آشپزی گیلان است و در خود گیلان آن را مانند ترشی و ماهی شور در کنار غذای اصلی سر سفره می گذارند ، ولی روی میز اردو هم مسلماً جای خود را دارد.
◙ در گیلان زیتون پرورده را غالباً با زیتون ماری و آب ترشه انار ( نوعی انار جنگلی بسیار ترش ) و سبزی های بومی مانند . خالواش و چوچاق درست می کنند . این مواد را در تهران و برخی از شهرستان ها از فروشگاه های مواد خوراکی گیلان می توان خرید ، ولی اگر این مواد در دسترس نبود ، از روی این دستور عمل کنید ، نتیجه رضایت بخش خواهد بود . همه مواد را در ظرفی بریزید ، زیر و رو کنید و یک ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید ، سپس در ظرف اردور بکشید و سرد سر سفره بگذارید .
◙ زیتون گاهی بیش از اندازه شور است ؛ ممکن است لازم باشد پس از هسته گرفتن آن را ۱ ساعت در آب سرد بخوابانید .
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ جمعه 17 آذر 1391 - 02:00 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: زیتون پرورده گیلانی ، انواع ترشیجات ، ترشی ، زیتون ، زیتون پرورده ، آشپزی ایرانی ،
ترشی بامیه
◘ مواد لازم:
• بامیه -------------------------------------------- دویست و پنجاه گرم
• سرکه ------------------------------------------ یک دوم لیوان
• موسیر ------------------------------------------ سه تا چهار عدد
• فلفل قرمزتازه تند ---------------------------- سه عدد
• پورد فلفل قرمز تخم گشنیزگلپردرسته ------ ازهرکدام نیم قاشق مربا خوری
◘ طرزتهیه:
◙بامیه هارا با کمی سرکه و اب ۵دقیقه میگذاریم روی حرارت .
◙ درون الک ریخته کمی اب جوش روی ان ریخته تالیزی بامیه از بین برود:کنار گذاشته تا بامیه سرد شود.
◙ سرکه اب نمک را روی حرارت تا جوش بیاید کنارگذاشته تاسرد شود .
◙ تمام مواد را داخل شیشه می ریزیم . مخلوط سرکه را اضافه کرده \\
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ جمعه 17 آذر 1391 - 01:00 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: ترشی بامیه ، انواع ترشی ، ترشیجات ، بامیه ، آشپزی ایرانی ،
کوکوی گل کلم
◘ مواد لازم:
• گل کلم --------------------------------- یک عدد متوسط
• شوید تازه ریز خرد شده ---------------- دو قاشق غذاخوری
• جعفری ریز خرد شده ------------------- یک قاشق غذاخوری
• پیاز -------------------------------------- یک عدد کوچک
• تخم مرغ -------------------------------- یک عدد
• آرد --------------------------------------- ۲ قاشق غذاخوری
• زردچوبه --------------------------------- یک هشتم قاشق چای خوری
• فلفل سیاه ------------------------------ به مقدار کم
• نمک ------------------------------------- به مقدار لازم
• روغن مایع ------------------------------- به مقدار لازم برای سرخ کردن
• گل کلم ----------------------------------- یک عدد متوسط
• شوید تازه ریز خرد شده ----------------- دو قاشق غذاخوری
• جعفری ریز خرد شده -------------------- یک قاشق غذاخوری
• پیاز ---------------------------------------- یک عدد کوچک
• تخم مرغ ---------------------------------- یک عدد
• آرد ----------------------------------------- ۲ قاشق غذاخوری
• زردچوبه ----------------------------------- یک هشتم قاشق چای خوری
• فلفل سیاه ------------------------------- به مقدار کم
• نمک -------------------------------------- به مقدار لازم
• روغن مایع -------------------------------- به مقدار لازم برای سرخ کردن
◘ طرز تهیه:
◙ گل کلم را شسته و برگهای اضافی آنرا جدا کرده به صورت درسته آب پز کنید.
◙ گل کلم آب پز شده را داخل صافی قرار داده و آب اضافی آن را کاملا خارج کنید.(به آرامی روی کلم را فشار دهید.)
◙ گل کلم را به نوک چنگال به صورت ریز خرد نمایید.
◙ پیاز را به صورت نگینی ریز خرد نمایید.
◙ گل کلم آماده شده را به همراه تخم مرغ و پیاز و شوید و جعفری خرد شده داخل کاسه مناسبی ریخته و زردچوبه و نمک و فلفل و آرد را اضافه کنید.
◙ مایه کوکو را به مدت ۱۰ دقیقه داخل یخچال استراحت دهید.
◙ به اندازه لازم روغن داخل ماهی تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید.
◙ از مایه کوکو به اندازه نارنگی کوچک برداشته و با دست فرم داده و داخل ماهی تابه سرخ کنید.
◙ کوکوهای سرخ شده را روی حوله کاغذی آشپزخانه قرار داده و روغن اضافی آنها را بگیرید.
◙ کوکوهای سرخ شده را به همراه سیر ماست(یا ماست) سرو کنید.
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ جمعه 17 آذر 1391 - 12:00 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: کوکوی گل کلم ، انواع کوکو ، کوکو ، گل کلم ، آشپزی ایرانی ،
دلمه کدو
◘ مواد لازم:
• کدو سبز ------------------------------------- ۶ عدد
• برنج ریز -------------------------------------- یک پیمانه پلوپز
• گوشت چرخ کرده ---------------------------- ۲۵۰ گرم
• گوجه فرنگی --------------------------------- ۲ عدد
• پیازچه ---------------------------------------- ۶ عدد
• رب ------------------------------------------ یک ق. غذاخوری
• نعناع خشک -------------------------------- یک ق. غذاخوری
• جعفری خشک ----------------------------- یک ق. غذاخوری
• پیاز کوچک --------------------------------- دو عدد
• روغن مایع --------------------------------- ۴ ق. غذاخوری
• زردچوبه ------------------------------------ یک ق.چای خوری
• نمک ---------------------------------------- به مقدار لازم
• فلفل --------------------------------------- به مقدار کم
◘ طرز تهیه :
◙ پیاز ها را ریز ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید. زردچوبه و فلفل و گوشت را اضافه نموده و تفت دهید.
◙ رب را اضافه نموده و تفت دهید.
◙ برنج را شسته و به همراه یک پیمانه آب داخل قابلمه بریزید.
◙ شعله را کم نمایید تا با حرارت ملایم مواد داخلی دلمه بپزند.
◙ وقتی آب داخل قابلمه کاملا کشیده شد، شعله گاز را خاموش کرده و نعناع خشک و جعفری خشک را اضافه نموده و خوب هم بزنید.
◙ کدو ها را از وسط نصف کرده . داخل آنها را خالی نمایید.(تا نیم سانتی متری پایین کدوها را خالی کنید.)
◙ داخل کدو ها را نمک زده و با مواد آماده شده پر کنید.
◙ سر کدوها را با حلقه های کدو بپوشانید.(برای تزیین میتوانید از سر خود کدو هم استفاده کنید.)
◙ پیازچه ها را خرد نموده و تفت دهید.
◙ باقی مانده کدو ها را ریزخرد کرده و به پیازچه ها اضافه نموده و تفت دهید.
◙ گوجه فرنگیها را نگینی خرد کرده و به همراه نمک و فلفل و کمی زردچوبه به ماهیتابه اضافه کنید.
◙ مواد تفت داده شده را داخل ظرف مناسبی ریخته و کدوهای پر شده را روی آنها بچینید.
◙ نصف پیمانه پلوپز آب به قابلمه اضافه نموده و با حرارت ملایم بپزید.
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ جمعه 17 آذر 1391 - 11:00 ق.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: دلمه کدو ، انواع دلمه ، دلمه ، کدو ، آشپزی ایرانی ،
فیله مرغ و میگو بادامی
◘ مواد لازم
• فیلهمرغ ---------------------------------------- 100 گرم
• میگو پاك شده --------------------------------- هفت عدد
• سس سویا ----------------------------------- دو قاشق غذاخوری
• سیر -------------------------------------------- 30 گرم
• پیاز خرد شده ---------------------------------- 40 گرم
• فلفلرنگی حلقه شده ------------------------- 60 گرم
• بادامهندی -------------------------------------- 50 گرم
• قارچ حلقه شده -------------------------------- 60 گرم
• روغنمایع ---------------------------------------- 60 گرم
• روغنكنجد -------------------------------------- دو قاشق غذاخوری
• زنجبیل حلقه شده تازه ------------------------ به میزان لازم
◘ طرز تهیه
در تابه از قبل گرم شده كمی روغنمایع ریخته، فیلهمرغ قطعه شده را درون آن میاندازیم و با حرارت زیاد آن را میپزیم سپس میگو را به مدت سه دقیقه با فیلهمرغ میپزیم آنگاه آن را كنار گذاشته و دوباره در تابه دیگری تمامی سبزیها و بادامهندیها را به مدت پنج دقیقه با حرارت زیاد تفت داده، فیلهمرغ و میگوی از قبل پخته شده را همراه با سس سویا به تابه اضافه كرده و در آخر، روغنكنجد و زنجبیل را به تمامی مواد اضافه كرده و آن را سرو میكنیم.
• ارسال شده توسط آشپز ایرانی در تاریخ پنجشنبه 16 آذر 1391 - 12:00 ب.ظ | نظرات()
• ویرایش شده در تاریخ - و ساعت -
• برچسب ها: فیله مرغ و میگو بادامی ، انواع ماهیها ، غذاهای دریایی ، غذاهای گوشتی ، انواع مرغ ، طرز پخت میگو ، آشپزی ایرانی ،
• آموزش تهیه زولیبا و بامیه - آموزش درست کردن زولبیا و بامیه
• دلمه کدو